‘Voortbestaan in gevaar als niet snel nieuwe medewerkers worden gevonden’

Actueel |
28 juli 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Kwalitaria

Steeds meer cafetaria’s komen in de knel door onderbezetting. “Vanwege omstandigheden hebben wij tot en met 30 juli aangepaste openingstijden. De openingstijden staan van week tot week op de deuren aangegeven.” Aldus een mededeling op Facebook van Kwalitaria Van der Laan half juli.

De Kwalitaria-ondernemers in het Drentse Borger zijn sinds het vroege voorjaar al naarstig op zoek naar nieuwe medewerkers. Het gebruikt hiervoor de wervende campagnes van de formule. Zoals: “Wij zoeken allround medewerkers die houden van aanpakken in plaats van aanbakken! Ga jij stacks pakken met snacks bakken?”

“Arbeidsconflict”

Volgens actuele berichtgeving van RTV Drenthe zijn recent acht medewerkers opgestapt “vanwege het niet nakomen van werkafspraken”. Het zou hierbij, volgens de omroep, gaan om nieuwe afspraken over arbeidscontracten en salarissen. De website van RTV Drenthe meldt verder: “De twee eigenaren wilden niet inhoudelijk reageren op het ontstane arbeidsconflict.”

“Alles staat onder druk”

Eén van de eigenaars laat de regionale omroep wel weten dat de toekomst van de Kwalitaria in gevaar is als niet snel nieuwe medewerkers worden gevonden. Tot komende maandag zal de zaak echter gewoon ’s middags geopend zijn. “Bij enkele medewerkers konden we tot de datum van 1 augustus nog rekenen op enige goodwill. In de huidige markt is het moeilijk om aan de benodigde krachten te komen. Alles staat behoorlijk onder druk,” aldus het commentaar van één van de Kwalitaria-eigenaars op RTV Drenthe.

Frituurwereld heeft zowel Kwalitaria Van der Laan als Kwalitaria’s formulehuis FFC benaderd om toelichting te krijgen, maar slaagde hierin vooralsnog niet. Zodra alsnog toelichting wordt gegeven, zal de redactie dit bericht aanvullen.