Vernielingen Verhage: tipfriet voor mensen die de dader kunnen aanwijzen

Actueel |
30 november 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Facebook Verhage Dorrestein

Geen tipgeld, maar tipfriet. Wie Renaldo de Vries helpt bij het vinden van de dader van vernielingen aan zijn Verhage-cafetaria, krijgt een jaar lang gratis tipfriet.

De Vries is het vandalisme rond zijn zaak in Nieuwerkerk aan den IJssel behoorlijk beu.

Onlangs zijn voor de tweede keer dit jaar vernielingen aangericht bij Verhage Dorrestein. De plantenbakken waren in juni al omver getrapt en beschadigd, nu was de grote ijshoorn het doelwit. Hij staat normaal als blikvanger voor de zaak en werd nu beschadigd op de stoep aangetroffen.

Facebook en media

De Vries is het wangedrag zat en riep tipgevers op om hem te helpen bij het vinden van de dader(s). Zelf vermoedt Renaldo de Vries dat het om kwajongens gaat: indien sprake is van jeugdige daders, zal hij in contact treden met de ouders. Een bericht over het vandalisme op Facebook leverde inmiddels zestig reacties op en werd 220 keer gedeeld. Bovendien besteedden media als het Algemeen Dagblad en Hart van Nederland aandacht aan zijn oproep.

Waarom?

In juni plaatste De Vries na de vernielingen het volgende bericht: “Waarom. Elke dag staan wij met zo veel passie en plezier iedereen te helpen. Iedereen word gelijk behandeld, en we zetten ons in voor de ouderen, vluchtelingen en de jongeren in ons dorp. Na twee jaar keihard knokken in de coronatijd kregen we eindelijk weer een beetje lucht. Vanochtend word ik wakker met deze foto. Ik snap werkelijk waar niet waarom. Als iemand mij dat zou kunnen vertellen, graag. Mensen hebben echt geen idee wat ze aanrichten…”