Plaatsing camera na cafetaria-overval houdt Rotterdamse politiek bezig

Actueel |
11 januari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock

Cafetaria Schieweg is al enige tijd het middelpunt van een politieke discussie in de Rotterdamse gemeenteraad.

Na een overval vorig jaar augustus vroeg de VVD-fractie om de plaatsing van veiligheidscamera’s in de straat.

Aboutaleb

Uit antwoorden van burgemeester Ahmed Aboutaleb, blijkt dat de plaatsing van veiligheidscamera’s voor cafetaria Schieweg en andere ondernemers nog niet wordt overwogen door het gemeentebestuur. Aboutaleb verklaarde: “Er zijn in 2021 in totaal vijf meldingen bij het Veiligheidsloket binnengekomen over de gehele Schieweg. Drie van deze meldingen zijn aanvragen voor camera’s op de Schieweg naar aanleiding van de overval op de snackbar.”

Media-aandacht

De overval trok in augustus 2021 landelijk veel media-aandacht, omdat de eigenaresse de gewapende overvaller verjoeg met een pannetje heet frituurvet, geassisteerd door haar zoon. Cafetaria Schieweg kreeg in het verleden al vaker te maken met overvallers.

Flyeractie

De VVD-fractieleider in Rotterdam bracht kort na de overval een bezoek aan de cafetaria. Bovendien vroeg de partij om de plaatsing van camera’s en hielden partijleden een flyeractie in de buurt. De VVD overhandigde de eigenaresse kort na de overval bovendien een bos bloemen en nieuw frituurvet. “De cafetaria beschikt over een eigen camera, maar dit werkt onvoldoende om overvallers buiten de deur te houden. De eigenaresse heeft behoefte aan camera’s ook buiten haar cafetaria, dit geeft haar een veilig gevoel,” aldus de VVD.