Veel foodgemak op Franchise+ Beurs

Actueel |
28 maart 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Schnitzel Koning

Taco Mundo, AnyTyme, Family en Kwalitaria zijn vier van de formules die zich het komende weekeinde presenteren op de Franchise+ Beurs in Van der Valks Schipholhotel langs de A4. De beurs is op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april van 10.00 tot 16.00 uur. Gratis kaarten moeten vooraf worden besteld.

Totaal bestaat de franchisebeurs van Franchise+ uit ruim vijftig stands. Naast franchisespecialisten en formules uit de non-food, zijn horecaconcepten royaal vertegenwoordigd.

Afgezien van Taco Mundo, AnyTyme, Family en Kwalitaria zijn verder van de partij: bakkerij Bakker Bart, de Nederlandse hamburgerformule Johnny’s Burger Company en pizzabezorgers New York Pizza en Domino’s. Ook Leonidas (chocoladeboetieks) en Getir (flitsbezorger van levensmiddelen en boodschappen) zijn present bij Van der Valk Schiphol.

Schnitzeldelivery

Daarnaast presenteren zich enkele onbekendere horecaformules. Ten eerste is dat het IJsselsteinse concept Schnitzel Koning. Schnitzels met allerlei toppings lijken bezig aan een comeback. Schnitzel Koning is een virtueel shop-in-shop deliveryconcept van cateraar en voormalig cafetariahouder John Broere. Broere nam tijdens de lockdowns het bezorgconcept over van de oprichter.

Schnitzel Koning wordt in franchise gegeven aan restaurants met voldoende keukencapaciteit. De bezorgformule met vijf outlets doet qua opzet denken aan onder meer Sugo Pizza en Thrill Grill to go. In Missets Horeca liet Broere weten dat een meeromzet van één tot twee ton haalbaar is.

Bubbletea

Naast Schnitzel Koning is ook BubbleBae aanwezig. De formule haakt in op de bubble tea trend van de laatste jaren en heeft een vestiging in Den Haag. Hier wordt niet alleen bubbelthee verkocht: ook melkthee-varianten, cinnabons, koekjes en zoetwaren, wafels en ijskoffies prijken op de menukaart. De Zeeuwse broodjesformule ’t Smoske kondigde in een eerder stadium ook zijn komst aan, maar trok zich terug van de deelnemerslijst.

De Franchise+ Beurs kent een uitgebreid randprogramma vol lezingen en presentaties. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder meer: “Hoe bereken je het rendement van een franchiseformule?”, “Tien vragen die je aan je franchisegever moet stellen” en “Hoe franchisenemers bij McDonald’s met meerdere vestigingen succesvol blijven groeien”.

Meer over