Taco Bell breidt uit naar meer steden

Actueel |
12 juli 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Actuele campagne met Paris Hilton, foto Taco Bell.

De Amerikaanse Mex-formule Taco Bell opent nieuwe vestigingen in ons land. Burrito’s en taco’s van de keten moeten de komende jaren in veel meer Nederlandse steden verkrijgbaar zijn.

Taco Bell heeft nu acht vestigingen in ons land. Na de start in ons land, in 2017 in Eindhoven, bleef het eerst lang bij drie vestigingen in Noord-Brabant, want ook in Breda en Tilburg openden Taco Bells.

De laatste twee jaar breidde de restaurantformule uit naar de Randstad, Amersfoort en Arnhem.

Groningen, Zwolle…

Onlangs maakte eigenaar Yum! Brands bekend meer restaurants te zullen uitrollen. Zo moeten nog dit jaar vestigingen openen in onder meer Leidsche Rijn, langs de A59 en komen er nieuwe outlets in Amsterdam-Noord en het Rotterdamse winkelcentrum Zuidplein. Voor volgend jaar heeft Taco Bell onder meer Groningen, Zwolle en Leeuwarden op het verlanglijstje staan.

In het Mexicaanse segment is de concurrentie in ons land beperkt. Wel is op 37 locaties het Nederlandse deliveryconcept Taco Mundo present. Daarnaast zijn er enkele individuele restaurants met een Mexicaans assortiment. Vooral jongeren van 18 tot 25 behoren tot de doelgroep van Taco Bell.

Moederbedrijf Yum! Brands is in ons land vooral sterk vertegenwoordigd met kipformule Kentucky Fried Chicken. KFC heeft 86 vestigingen in ons land. Taco Bell heeft ongeveer 7200 restaurants in de VS en meer dan duizend in de rest van de wereld. Moederbedrijf Yum! Brands heeft onder verschillende merken meer dan 55.000 restaurants in 155 landen.

Meer over