McDonald’s verzorgt catering voor bruiloft

Actueel |
13 juli 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto McDonald’s Indonesië.

Een vestiging van McDonald’s in de Indonesische hoofdstad Jakarta trekt de aandacht met een eigen bruiloftsarrangement.

Voor een feestelijk huwelijkspakket met 100 doosjes met elk vier nuggets en 100 kipburgers moet omgerekend ongeveer 225 euro worden neergeteld.

Een primeur heeft Jakarta hiermee overigens niet. In twee vestigingen van McDonald’s in Hong Kong kunnen al ruim tien jaar bruiloften gevierd worden, inclusief friet en andere populaire gerechten.

Daarvoor zijn in de Chinese stad vier pakketten beschikbaar, die in prijs variëren van circa 350 tot ongeveer 1200 euro. Trouwens, deze twee restaurants bieden ook onderdak aan verlovingen, jubileumfeestjes en vrijgezellenparty’s.

Lokatiecatering

In Jakarta kan het huwelijk niet in het restaurant worden gevierd. Want daar gaat het nadrukkelijk om huwelijkscatering, waarbij het bruiloftspakket op de trouwlokatie wordt afgeleverd. De Indonesische franchisenemer lanceerde het zogenoemde Wedding Mekdi-pakket ook in een uitgebreide vorm. Wie voor zijn huwelijksfeest minimaal 200 nuggets en 200 kipburgers afneemt, kan ook een eetkraampje laten aanrukken op de plek waar het ja-woord wordt gegeven.

Bovendien is het mogelijk de verpakkingen te laten aanpassen bij de happening. Als het een succes wordt, is het volgens sommige media denkbaar dat McDonald’s deze vorm van catering zal uitrollen in meer landen in het Verre Oosten. McDonald’s is in Indonesië al present sinds 1978. Het land telt momenteel ongeveer 230 restaurants.

Virtueel fastfoodhuwelijk

Over fastfood-huwelijken gesproken. In de VS zijn al heel wat bruiloften bij Mex-formule Taco Bell gevierd. Plek van handeling is de Las Vegas Cantina van Taco Bell in de gelijknamige gokstad. Hier zijn in de loop der jaren al bijna 800 koppels in de echt verbonden. Vorig jaar verlootte de formule van Yum! Brands nog twee compleet verzorgde huwelijken online voor stellen die in de virtuele wereld Metaverse wilden trouwen. Plek van handeling was de virtuele online-versie van de Las Vegas Cantina van Taco Bell.