Yum! Brands: nu ook burgerformule

Actueel |
3 februari 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Opmerkelijk internationaal fastfoodnieuws. ’s Werelds grootste restaurantconcern Yum! Brands kocht een hamburgerformule. Yum! lijfde Habit Burger Grill in, een concept met bijna 300 vestigingen in de VS en China. Yum! heeft wereldwijd 49.000 outlets van Pizza Hut, KFC en Taco Bell. Naast pizza, kip en Mexicaanse gerechten zijn burgers en friet een logische aanvulling.

Habits specialiteit zijn de zogenaamde charburgers ofwel “charbroiled burgers”. Dat wil zeggen dat tijdens het bakken op vuur, zwarte strepen op de burgers ontstaan door het hete rooster. Habit Burger opende in 1969 in Californië zijn eerste vestiging.

De overname door Yum! biedt Habit de mogelijkheid te expanderen en de sprong naar nieuwe landen te maken. Yum! is immers al present in 145 landen met zijn merken. In Nederland is KFC met 66 vestigingen het grootste Yum!-merk. Taco Bell opende drie jaar geleden in Eindhoven en is daarnaast present in Breda en Tilburg. Pizza Hut leed in ons land lang een kwakkelend bestaan; de laatste jaren wordt met wisselende succes gepoogd het merk nieuw leven in te blazen.