Yum! Brands en McDonald’s kiezen Beyond Meat

Actueel |
23 maart 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Beyond Meat

Beyond Meat, maker van plantaardige vleesalternatieven, sloot een wereldwijde overeenkomst met McDonald’s en Yum! Brands, de eigenaar van onder anderen KFC, Taco Bell en Pizza Hut.

Het gaat om contracten van drie jaar. Beyond Meat zal als zogenaamde voorkeursleverancier onder andere de hamburgerpatties leveren voor de McPlant Burger.

Ook zal Beyond Meat, sinds twee jaar een beursgenoteerd bedrijf, plantaardige eiwitmenu-items ontwikkelen voor KFC, Pizza Hut en Taco Bell. McDonald’s gaf eerder te kennen te werken aan een eigen plantaardige vleesvervanger, in samenwerking met specialisten als Beyond Meat. Onduidelijk is of deze ontwikkeling verder wordt doorgezet.

Plantaardig in China

Branchedeskundigen zien de samenwerking tussen deze grote partijen als het zoveelste bewijs, dat het plantaardig dieet een grote toekomst wacht. Ze wijzen op de enorme impact die quickservicemerken als McDonald’s, KFC, Taco Bell en Pizza Hut heeft op tientallen miljoenen consumenten. Beyond Meat had overigens al een strategische samenwerking met Yum! Brands en Starbucks in China.

Vegan Masters

De Beyond Meat-deal was niet het enige nieuws over plantaardige foodservice. Het uiterst succesvolle Amsterdamse bezorgconcept Vegan Masters haalt momenteel via crowdfunding kapitaal op om te kunnen uitbreiden. Het benodigde bedrag van ruim een half miljoen is bijna binnen. Het plantaardige deliveryconcept wil op termijn 50 dark kitchens openen in alle delen van ons land om van daaruit zijn veganistische gerechten thuis te kunnen bezorgen.

Meer over