Supermarkten roepen kroketten terug

Actueel |
26 september 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De supermarkten van Jumbo en Aldi roepen vleeskroketten terug. Klanten kunnen de producten in de winkels inleveren tegen terugbetaling, omdat er mogelijk verkeerde kroketten zijn verpakt die niet geschikt zijn voor mensen met een allergie.

De teruggeroepen kroketten

Bij Jumbo gaat het om de Jumbo Rundvleeskroketten, vier kroketten in een verpakking van 280 gram. De houdbaarheidsdatum op de verpakking is 19 september 2024. Jumbo zegt in een verklaring: “Het product bevat per abuis mogelijk satékroketten en heeft in dat geval een foutief etiket waardoor de allergenen pinda, melk en mosterd niet vermeld staan.”

Kroketten van Aldi

Jumbo is niet de enige supermarkt met een terugroepactie. Aldi roept zijn klanten met een pinda-allergie op om de kalfsvleeskrokketen van het eigen merk Snack Fan niet te eten. “Er zijn mogelijk kipsatékroketten terechtgekomen in de verpakking van de kalfsvleeskroket met houdbaarheidsdatum 30-09-2024. Hierdoor is het ingrediënt pindapasta niet vermeld op de verpakking.”

Dat zowel de huismerkkroketten van Jumbo als Aldi mogelijk tegelijk kampen met hetzelfde euvel, is geen toeval. Veel supermarktkroketten van eigen merken komen doorgaans gewoon van één van de grote snackproducenten.

Het is niet de eerste terugroepactie van kroketten de laatste jaren. Twee jaar geleden riep Plus nog stoofvleeskroketten terug naar de winkel. Ook in dit geval werd niet uitgesloten dat sommige verpakkingen verkeerde kroketten zouden bevatten, namelijk garnalenkroketten.

Meer over