Steeds meer supermarkten tussen bezorgrestaurants op Thuisbezorgd

Actueel |
21 september 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Opnieuw nestelt een supermarkt zich tussen de bezorgrestaurants op Thuisbezorgd.nl. Eind deze maand krijgen bijna alle supermarkten van Amazing Oriental een plekje op het foodplatform.

Foto: Amazing Oriental

Amazing Oriental is een supermarktmerk dat gespecialiseerd is in Aziatische levensmiddelen. De supermarkt heeft 24 vestigingen en ontstond uit een toko die in 1986 zijn deuren opende aan de Amsterdamse Nieuwmarkt. De hoofdstad, maar ook Den Haag, Rotterdam en Utrecht hebben al meerdere Amazing Oriental-winkels.

Eigen bezorgers Thuisbezorgd

De eigen bezorgdienst van Thuisbezorgd.nl zal de bezorging van de bestellingen bij Amazing Oriental via e-bikes voor zijn rekening nemen. “De Aziatische keuken is er voor iedereen. Bij Amazing Oriental hoef je de deur niet meer uit voor je boodschappen en warme maaltijden. Met één klik op de knop brengen wij een vleugje Azië naar jouw keuken. Elke dag vullen wij het assortiment aan zodat onze klanten genoeg keuze hebben,” zegt marketingdirecteur Liza Poon.

“In Top 5 van bezorggerechten”

Thuisbezorgd.nl wijst erop dat de oosterse en Aziatische restaurantkeukens goed vertegenwoordigd zijn in de top 5 van meest bestelde keukens en gerechten. “Zo zijn wokgerechten en babi pangang van de Chinese keuken, sushi van de Japanse keuken en nasi en bami goreng van de Indonesische keuken favoriet,” aldus het foodbestelplatform.

Miljardenbusiness

Amazing Oriental is lang niet de enige foodretailer meer tussen de bezorgrestaurants. Hoewel al eerder enkele gemakswinkels op Thuisbezorgd.nl van de partij waren, startten met name vorig jaar de nodige pilots van supermarkten en gemakswinkels. In de loop van dit jaar traden meer foodretailers toe tot het foodplatform. De thuisbezorging van maaltijden én foodboodschappen is een business waarin volgens kennisinstituut het FSIN dit jaar bijna 8,5 miljard euro omgaat.