Vermaat exploiteert La Place voor Jumbo

Actueel |
4 januari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: de directies van Jumbo en Vermaat, persfoto Jumbo.

Cateraar Vermaat Groep gaat Jumbo’s restaurantformule La Place exploiteren. De bijzondere samenwerking is vanochtend bekendgemaakt door de directies van beide bedrijven.

Hoewel de samenwerking met Vermaat opmerkelijk is, is hij niet onlogisch. Vermaat is groot geworden met de exploitatie van winkels en horeca in ziekenhuizen, maar ontwikkelt zich steeds nadrukkelijker tot merkenbouwer en -exploitant in de foodretail en foodservice. Zo is Vermaat eigenaar van foodformules als Stach en de restaurants Rouhi en Rijks.

Centrale keuken

De directie zocht al langere tijd naar een modus om La Place te exploiteren en te dupliceren. De Jumbo-directie sprak de wens uit honderden nieuwe restaurants te willen openen. Hierbij vormde echter de ambachtelijke bereiding van maaltijden een struikelblok. Vermaat nam enkele maanden geleden een grote centrale keuken in Diemen in gebruik; aangenomen wordt dat die een rol gaat spelen bij de expansie van het merk La Place.

Ervaring

Overigens is Vermaat al vertrouwd met La Place. Zo exploiteert de cateringgroep op luchthaven Eindhoven al langere tijd een restaurant van het merk. La Place werd vier jaar geleden door Jumbo overgenomen na het faillissement van V&D, het warenhuisconcern dat de formule in de jaren ’80 ontwikkelde. Per 1 april draagt Jumbo de 44 La Places en de medewerkers formeel over aan Vermaat Groep.