Ster van Brabantse frikandellenkoningin stijgt snel

Trivia, Actueel |
9 maart 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto’s: Tiktok @terrieke

De Brabantse Tiktokster Terrie Eisinger ofwel @terrieke maakt steeds meer naam als frikandellenkoningin van Brabant en wijde omstreken. Haar ster als Queen of the Friks stijgt zo snel, dat ze een eigen merchandiselijn heeft ontwikkeld met frikandelgadgets.

De 38-jarige humoristische influencer uit Sint-Michielsgestel verkoopt via haar webshop inmiddels t-shirts, mokken en andere producten met teksten als ‘frikandellen koningin’, ‘verstand op 0, de frituur op 180’ en ‘koken is zilver, frituren is goud’.

Testen met Terrie

Inmiddels is ze als frikandellenkoningin ook ontdekt door de traditionele media. Het Brabants Dagblad besteedde enkele dagen geleden een uitgebreid artikel aan de Tiktokster en haar nieuwe status. Eisinger vertelt dat ze in de frikandellen verzeild raakte via haar Tiktok-eetrubriek ‘Testen met Terrie’. Aanvankelijk testte ze onder meer Bossche Bollen, maar nadat de Brabantse frikandelvariaties als de discodel en de knetterdel proefde, kreeg ze steeds meer volgers.

Van frikantosti tot Griekandel

Inmiddels krijgt ze van volgers regelmatig frikandeltips. Bovendien componeerde ze in eigen keuken eigen creaties, zoals de kaasdel, een frikandel in een omhulsel van kaas. Proefsessies van de frikantosti, Griekandel, frikanbapao en frikanpizza volgden. In het interview met het Brabants Dagblad verklapt Terrie echter dat de frikandel niet haar favoriete snack is, want dat is de bamischijf.

Naast de humoristische Tiktok-filmpjes, laat de frikandellenkoningin zich ook zien van haar sociale kant. Zo zamelt ze geld in om het mogelijk te maken dat gezinnen met een krappe portemonnee een keer met z’n allen naar De Efteling kunnen. De frikandellenkoningin kun je op Tiktok volgen via @terrieke. Daar vind je ook een link naar haar webshop.

Meer over