Specialiteit cafetaria De Steiger streelt volgens smulinspecteurs de tong

Actueel |
29 maart 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Huisgemarineerde spareribs in Medemblik Met Goud Bekroond

De huisgemarineerde spareribs van Cafetaria De Steiger in Medemblik zijn door het Nederlands Frituurcentrum Met Goud Bekroond. Volgens de smulinspecteurs van het frituurcentrum in Veldhoven is de spareribs-maaltijd van De Steiger een lust voor het oog en een streling voor de tong.

Het is niet de eerste keer dat de Medemblikse cafetaria van ondernemer Michael Brink wordt gelauwerd. Anderhalf jaar geleden kreeg De Steiger uit handen van vakvereniging ProFri namelijk reeds het keurmerk Goed Gefrituurd, het consumentenkeurmerk dat staat voor uitstekend vak- en bakmanschap.

Met Goud Bekroond | Michael Brink had kennelijk door het Goed Gefrituurd keurmerk de smaak te pakken. In elk geval diende hij zijn ‘huisgemarineerde spareribs’ in voor het keurmerk Met Goud Bekroond. Via Met Goud Bekroond oorkondes keurde en bekroonde het Nederlands Frituurcentrum sinds najaar 2016 reeds vele tientallen specialiteiten uit de keukens van Nederlandse frituurprofessionals. Ook Brinks spareribs doorstonden de toets met glans en zijn dus Met Goud Bekroond.

Streling voor de tong | “Een lichtpittige marinade met zorgvuldig gekozen kruiden vormen de basis van deze specialiteit van De Steiger. Het eindresultaat mag er zijn,” schrijven de smulinspecteurs van het Nederlands Frituurcentrum. Ze schrijven verder: “Zoetpittig van smaak en botermals door een vakkundige bereiding. Mooi gelakt gepresenteerd met heerlijke krokante friet en salade. Een lust voor het oog en een streling voor de tong.”

Nationale Smulgids | Cafetaria De Steiger is door de twee keurmerken verzekerd van een vermelding in de komende editie van de Nationale Smulgids, de adresgids voor Nederlandse frituurspeciaalzaken die een omweg meer dan waard zijn.