Bagels & Beans: slow buurtdelivery met Bagelbus

Actueel |
29 maart 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Afbeelding: Bagels & Beans.

“Voor je dagelijkse hap geluk. Slow wordt het nieuwe snel. Een wachttijd van minstens tien minuten. Een tegendraadse maar nodige ontwikkeling. Hoe langzamer je geniet, hoe langer je geniet…” Bagels & Beans biedt vanaf april slow buurtbezorging met een eigen vintage Bagelbus.

Nu is het bij Bagels & Beans met nieuwe initiatieven rond 1 april altijd uitkijken geblazen. Het koffieconcept heeft een historie van aprilgrappen.

Echter: in het persbericht wordt de datum 1 april niet genoemd. Bovendien: als het concept tóch een grap blijkt te zijn, zou het alsnog goed passen bij de missie van de formule.

“Rustmoment aan de voordeur”

De Bagels & Beans buurtbus is getest in enkele Utrechtse gemeenten en zal daar ook in april zijn eerste routes rijden. De koffieshops van Bagels & Beans willen in onze hectische wereld een oase van rust zijn. Via de slowbezorging-bestelbus wil de koffieformule ook rustmomenten naar buurten en wijken van ons land brengen.

Bagels & Beans schrijft zelf: “Daarom garanderen we bij de Bagelbus een wachttijd van minstens tien minuten. Zodat mensen een praatje kunnen maken en gezamenlijk van hun rustmoment mogen genieten: hét recept tegen eenzaamheid. Alles is tegenwoordig snel. Wij willen ook het rustmoment bieden aan de deur. Op je gemak je bestelling ophalen, een praatje maken, ontladen en thuis genieten. Wij maken met de slowbezorger een contrabeweging die wij nu juist zo belangrijk vinden.”

Bagels & Beans liet een vintage Amerikaanse ijstruck uit de jaren ’80 ombouwen naar een elektrische Bagelbus. Aan boord zijn geen zitplaatsen. Wel worden bekende producten van Bagels & Beans verkocht en wordt koffie geschonken. Ook derden kunnen hun producten aanbieden ter verkoop in de Bagelbus.

Lizan van der Pol van Bagels & Beans: “Gasten kunnen tien minuten lang hun verhaal kwijt bij één van de bagelaars of barista’s. De mensen in de rij kunnen gezellig meeluisteren en nóg langer genieten van hun rustmoment…” Over de rijtijden zegt Bagels & Beans: “We zullen op dinsdagen en donderdagen rondrijden. Dit zal tussen 10.01 en 15.02 uur zijn…”