ProFri zoekt bezoldigd voorzitter: “Ben jij het nieuwe boegbeeld?”

Actueel |
19 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Heb jij een warm hart voor de makers van gefrituurde lekkernijen? Dan ben jij misschien het nieuwe boegbeeld voor ProFri! Dit is de tekst waarmee de Vereniging Professionele Frituurders op zoek is naar een bezoldigd voorzitter als opvolger van scheidend voorman Frans van Rooij.

Op de website van ProFri staat sinds vandaag een profielschets van de nieuwe man/vrouw die de kar bij de vakvereniging voor zeker twee periodes van vier jaar moet trekken. In de profielschets staat: “De man/vrouw die ProFri zoekt heeft een warm kloppend hart voor de branche, spreekt en presenteert zich gemakkelijk in het openbaar en in de media, is tactvol en vasthoudend én beschikt over natuurlijk overwicht en een portie creativiteit.”

Spin in web van projecten

Het gaat in principe om een bezoldigde functie voor 50 procent, maar een hoger percentage is bespreekbaar. De bezoldigd voorzitter gaat fungeren als spin in het web van de vakvereniging. Hij/zij zal een aantal zaken zelf op zich nemen, maar ziet ook toe op de voortgang die bestuursleden en derden boeken met de taken en projecten die ze onder hun hoede hebben.

De ProFri-profielschets: “De nieuwe voorzitter van ProFri is een leidsman of leidsvrouw die vertrouwen en ontzag wekt bij de leden (ondernemers met frietzaken), partners (producenten en leveranciers) en andere stakeholders. De bezoldigd voorzitter geeft leiding aan het bestuur en is verantwoordelijk voor de dagelijkse voortgang. Hij/zij inspireert bestuursleden en mensen die op projectbasis diensten en initiatieven voor ProFri uitvoeren.”

Terugtreden Van Rooij

Van Rooij verkondigde zijn terugtreden als voorman op het Frituurwereld Event, in november vorig jaar bij Rational in Hengelo. “Na twaalf jaar de kar te hebben getrokken heb ik besloten om na vandaag te stoppen als directeur van ProFri en als tijdelijk voorzitter. Dus ik stop als voorman van de vereniging,” zei hij.

Van Rooij (64) bracht in herinnering waarom hij destijds de aanzet gaf voor de oprichting van ProFri. “Wat niet iedereen meer weet is dat in 2012 KHN stopte met de sectorale indeling en alle horecasegmenten op één hoop gooide en voor de indeling eten, slapen, drinken koos. Alle sectorbesturen werden opgeheven. Deze reorganisatie bij KHN zou naar mijn stellige overtuiging en die van voormalige sectorbestuurders niet goed uitpakken voor cafetaria’s, snackbars en andere frituurzaken.”

In de profielschets komt slechts een deel van de activiteiten aan de orde die de Vereniging Professionele Frituurders onder de hoede van Van Rooij op poten zette.

Archieffoto: Frans van Rooij door Koen Verheijden

Hier vind je de ProFri Profielschets.

Meer over