Optreden ProFri-voorman in talkshow doet veel stof opwaaien

Actueel, Video's |
3 mei 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: NPO Op1

Het optreden van ProFri-voorman Frans van Rooij onlangs bij de talkshow Op 1, galmt nog lang na op sociale media. Vooral zijn woordwisseling met presentator Jort Kelder maakt de tongen los.

Zo beschrijft de Mediacourant hoe Van Rooij Kelder van repliek dient als die de frikandel op de korrel neemt. Over de populairste Nederlandse frituursnack, zegt Kelder: “O, zo’n frikandel, met al die gemalen koeienhersenen en -nagels… Wat zit daar allemaal in, joh…” Van Rooij reageert als door een wesp gestoken: “Waarom zeg je dat nou weer, joh? Nou ben je ook aan het demoniseren.”

Ook andere media melden over het verloop van de discussie. Zo schrijft het platform Gids.tv: “Frans van Rooij van de Vereniging Professionele Frituurders is woedend. De overheid wil snackbars in Nederland aan banden leggen, omdat patat slecht is voor de gezondheid. Hij neemt versgebakken patat mee naar Op1 (waar Jeroen Pauw met volle teugen geniet van zijn eigen puntzakje) en houdt een pleidooi voor patat met mate. Vervolgens besluit Jort Kelder de frituur ook weer te “demoniseren”, waarna hij een veeg uit de (frituur)pan krijgt van Van Rooij.”