The Genius: hip worstenbroodje verovert Amsterdam

Actueel |
22 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Het Brabantse worstenbroodje verhipt in hoog tempo. In Amsterdam opende onlangs The Genius van Brabander Marcel Ginus zijn deuren. The Genius verkoopt worstenbroodjes in eigentijdse variaties en een sterrenbox met creaties van topchefs.

Naast traditionele worstenbroodjes met varkensgehakt, inclusief extra lange broodjes, verkoopt The Genius halal brabobroodjes met lamsvlees en kip, maar ook met truffel/varkensgehakt en vegan worstenbroodjes op basis van gehakt van peulvruchten.

Creaties van chefs

Daarnaast is er ‘worstenbrood deluxe’ met toppings, waardoor de broodjes ogen als premium hotdogs. Sterrenchefs Syrco Bakker, Soenil Bahadoer, François Geurds en Dick Middelweerd verzorgden de receptuur. Deze worstenbroodjes zijn per 20 stuks verkrijgbaar in een zogenaamde Sterrenbox.

De basis worstenbroodjes zijn afkomstig van de Eindhovense bakker Bart Houben, wiens opa in 1935 al worstenbroodjes maakte. Volgens Ginus weten vooral Amsterdamse Brabanders de weg naar zijn nieuwe zaak goed te vinden.

Meer worstenbroodnieuws

The Genius is niet de enige die met worstenbroodjes nationaal de aandacht trekt. Zo timmert Keilekker in Den Bosch landelijk aan de weg met zijn worstenbroodjes. Het bedrijf introduceerde bovendien Sintletters en kerstkransjes in de vorm van worstenbrood. Ondernemer Kadir Ahmed weet bovendien de aandacht op zich gericht met zijn halal worstenbroodjes, die in honderden supermarkten verkrijgbaar zijn.

Inmiddels is de inschrijving begonnen van de 27-ste editie van de wedstrijd Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Inschrijven kan tot 27 februari aanstaande. De winnaar van de finale wordt 27 april bekendgemaakt in Breda. Volgens de organisatie eten Brabanders gemiddeld tien worstenbroodjes per persoon per jaar, totaal 25 miljoen stuks, en worden ze in de rest van het land nog nauwelijks gegeten.

Foto: The Genius