ProFri roept leden op: meld je tijdig voor nieuwe batches COMCAM-energie

Actueel |
28 september 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Foto: Shutterstock / CB Studio

Vakvereniging ProFri roept zijn leden op zich in te schrijven voor nieuwe contractbatches van zijn energiepartner COMCAM. Zowel cafetaria’s wiens contracten de komende maanden aflopen, dan wel in de loop van 2023, kunnen zich melden.

COMCAM levert zelf geen energie, maar koopt batches gas en stroom tegen scherpe prijzen in op de internationale termijnmarkten en energiebeurzen. Hoewel een aanmelding via ProFri geen absolute garantie is dat een voordelige overeenkomst daadwerkelijk tot stand komt, heeft de vakvereniging via zijn partner al veel leden aan energie tegen een vaste lage prijs kunnen helpen met inschrijvingen op batches die in april en augustus vrijkwamen.

“Scherpe prijs voor 2023”

Zo goedkoop als dit voorjaar en in augustus bij eerdere ProFri-batches zal het mogelijk niet meer worden, maar de prijzen liggen nog altijd beduidend onder de tarieven in de rest van de markt. Op dit moment kan het gas worden aangeboden voor 166 cent per kuub. De prijs voor 2023 is op dit moment zelfs zéér gunstig, aldus ProFri. Eind oktober worden mogelijk nóg scherpere prijzen voor 2024 bekend. “Ik ben geen verkoper van energie, ondernemers moeten hun eigen afwegingen maken,” zegt ProFri’s Frans van Rooij.

“Het brengt rust in de zaak”

Gasprijzen bereikten op de markten al uitschieters boven de drie euro. Van Rooij stelt deelnemers in elk geval in het vooruitzicht, dat ze meer zekerheid krijgen over de hoogte van hun prijs: “Je voorkomt, ten opzichte van een variabel tarief, dat je de ene maand bij wijze van spreken 3000 euro betaalt voor gas en de maand daarop heel veel duizenden euro’s meer. Dat geeft dus meer rust om te ondernemen en neemt de energiestress weg.”

“Geen garanties”

Het is, aldus Van Rooij, van belang altijd tijdig in te schrijven, dus ver voordat een bestaand energiecontract verloopt. “Hoe verder vooruit je inschrijft, des te groter zijn de batches die ingekocht kunnen worden door COMCAM. Des te groter dus ook de kans dat je een contract krijgt.” Van Rooij wil echter geen leden blij maken met een dode mus: “Garanties geven, kan ProFri niet. We helpen waar we kunnen. Maar als de batches op zijn, zijn ze op en moet je wachten tot er weer nieuwe zijn.”

Indien er in batches nog ruimte zit nadat bestaande leden van ProFri zijn voorzien, helpt de vakvereniging ook frituurspeciaalzaken die zich inschrijven als nieuw lid.

Hier kun je je aanmelden en lees je meer over ProFri-partner COMCAM