Deel jouw energiestress via Whatsapp: Horeca In Nood-nummer 06 119 25 907

Actueel |
22 september 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

De Horeca Alliantie brengt onder de noemer Horeca In Nood de energiestress in de branche in kaart. Vanaf nu kun je via de Horeca Alliantie jouw energienood door torenhoge facturen delen. Bedoeling is de reacties te publiceren en te bundelen voor politiek Den Haag.

Horecaondernemers in energienood kunnen hun persoonlijke verhaal of gedachte kwijt via sms en Whatsapp op 06-119 25 907 en op e-mailadres info@horecainnood.nl.

Het telefoonnummer is door de Horeca Alliantie ingesteld mede in reactie op de presentatie van de Miljoenennota van het kabinet. In dit beleidsstuk wordt met geen woord gerept over steun om de energienood van restaurants, cafetaria’s en andere horecabedrijven te helpen oplossen.

“Terwijl de energienota al begin dit jaar sterk opliep, hebben politieke keuzes (sancties tegen Rusland) de factuur verder omhoog gejaagd. De sancties zijn begrijpelijk, maar de horeca kan deze last niet langer alléén zelf dragen. Inmiddels is duidelijk dat pas op z’n vroegst in november eventuele overheidsmaatregelen bekend zijn om het energieleed te verzachten,” aldus een persbericht van de Horeca Alliantie, die erop wijst dat inmiddels al de nodige horecabedrijven gesloten zijn vanwege de dure energie.

Ernstig verontrust is de Horeca Alliantie door recent nieuws dat op het ministerie van financiën de opinie opgeld doet, dat de horeca (en soortgelijke middenstand) geen steun nodig heeft en faillissementen in deze sectoren voor lief kunnen worden genomen.

Persoonlijke situatie

De Horeca Alliantie (VCHO, ProFri, NHG) hoopt met deze inventarisatie politiek Den Haag er goed van te doordringen wat er in de horeca momenteel aan de hand is. Daarom ook vraagt de alliantie om kort de persoonlijke situatie te schetsen. Een illustratief voorbeeld dat al binnenkwam bij één van de aangesloten brancheclubs: “Ik maak nu elke dag verlies. Mijn prijzen nóg verder verhogen kan gewoon niet, want dan houd ik geen klant meer over. Ik ben elke dag somber en depressief en vraag mij aldoor maar af of ik mijn cafetaria niet gewoon beter kan sluiten.”

Anoniem of niet anoniem?

Afhankelijk van het aantal reacties, zal het Horeca In Nood-nummer van de Horeca Alliantie in elk geval vijf weken in functie blijven. Indien de ondernemer met naam en toenaam ondertekent, wordt de naam opgenomen in eventuele publicaties online en de pamfletten voor politiek Den Haag. Ondernemers die helemaal anoniem willen blijven, kunnen dit aangeven. Vakblad Frituurwereld zal in elk geval op gezette tijden een aantal binnengekomen noodkreten plaatsen.

SMS of Whatsapp naar Horeca In Nood-nummer 06-119 25 907

e-mail info@horecainnood.nl

Meer over