Eke Bosman brengt in Parool ode aan de snackbars van Amsterdam

Actueel |
28 september 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Eke Bosman, foto Twitter (bewerkt)

Wekelijkse brengt hij voortaan een ode aan snackbars om de hoek in Amsterdam. Influencer en snackliefhebber Eke Bosman alias Snackspert, heeft sinds medio september een eigen rubriek in het Amsterdamse dagblad Parool.

Hierin betuigt hij naar eigen zeggen zijn lof aan buurtcafetaria’s door zijn (eet)ervaringen te beschrijven.

In een interview in het Parool laat Snackspert Bosman weten wekelijks een andere Amsterdamse snackbar in de spotlights te zetten. Zijn missie is het ‘opvoeden’ van de lezers: “Als je gaat zondigen, doe het dan met iets goeds. Daar wil ik met mijn tips voor zorgen.”

Nog niet snackbarmoe

De in Amsterdam woonachtige Bosman vertelt dat hij het een uitdaging vindt om telkens nieuwe snackbars te bezoeken. Voorlopig is hij nog niet ‘snackbarmoe’. “Net als dat voetbal me blijft boeien, blijf ik gelukkig worden van een frikandel.”

Oproep tot experimenteren

Verder vindt de nationaal bekende influencer het assortiment van de cafetaria’s in de hoofdstad ‘vrij compact’. Daarom roept hij ze op wat meer te experimenteren. “Wie weet kan mijn rubriek daarbij helpen. Want als ze iets bijzonders hebben, komen ze natuurlijk eerder in de rubriek.” Daarnaast mogen lezers Snackspert tippen. “Ik kan wel elke keer dezelfde frikandel gaan eten, maar ik probeer liever iets nieuws.” Ook voor vegan en glutenvrije snacks heeft de influencer oog.

Cheesecrack

De eerste aflevering van Snackspert in het Parool is inmiddels verschenen. De kop luidt: “Haal jezelf uit de kaassoufflésleur: bestel de cheesecrack bij Cafetaria ’t Eefje”. Het artikel is (helaas) alleen leesbaar voor abonnees van de Amsterdamse krant.