Partij voor de Frituur: “Een sissende frituur, het lekkerste geluid van de wereld”

Actueel |
9 februari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Beeld: eethuis Reintje Facebook

Nick van Waaijenburg van eethuis Reintje in Mierlo heeft ‘breaking news’. Met zijn nieuwe Partij voor de Frituur (PvdF) speelt hij zich volop in de kijker bij de media. Met de verkiezingen voor de gemeenteraad in aantocht, zegt Van Waaijenburg: “Het lekkerste geluid van de wereld, is een sissende frituur.”

De friturist in hart en nieren betoogt vol vuur en verve: “Niks lekkerder dan friet uit het vet.” De PvdF is een partij die ‘semi-anti Airfryer’ is. De lijsttrekker: “Een Airfryer dat is gewoon een oven op het aanrecht, leuk om broodjes en vlees in te bereiden.” Maar wat partijleider Van Waaijenburg betreft: doe er zéker geen friet en frituursnacks in.

In het Brabantse dorp Mierlo is Van Waaijenburg druk bezig posters op te hangen van zijn Partij voor de Frituur. Nee, hij gaat niet echt meedoen aan de verkiezingen. Maar op campagne is hij wel, een frituurcampagne. De affiches dragen teksten als “Minder Airfryers, méér frietjes” en “Gewoon lekker bakken, dat is wat telt”.

Genieten? Frieten!

Nick van Waaijenburg baarde al enkele malen opzien met zijn eigenzinnige frituristische aanpak. Zo is hij organisator van het NK Airfryer Werpen. Op zijn Facebook-pagina en in een video belooft hij: “Wij willen aandacht geven aan de échte frituur en het imago van de Nederlandse frituurcultuur in een positief daglicht zetten. Want genieten, dat doe je met echte frieten! De komende weken stellen wij de kandidaten aan u voor en zullen wij onze standpunten aan u presenteren…”

Meer over