Kersenkroket in trek dankzij TV-aandacht

Video's |
1 april 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De kersenkroket van frituurondernemer Nick van Waaijenburg van Eethuis Reintje in Mierlo staat dankzij een televisieprogramma vol in de schijnwerpers. Verwaaijen nam deel aan de TV-kwis Wie van de 3. Daarin kwam zijn creatie uitgebreid aan bod.

In kersendorp Mierlo is de kersenkroket inmiddels weer volop verkrijgbaar. In het Eindhovens Dagblad zegt Van Waaijenburg over de smaak: “Hij smaakt heel anders dan een kersenflap. Die hebben een roombotersmaak, dat komt door het bladerdeeg. De kersenkroketjes zijn zoet en romig met een klein zuurtje van de kersen.” TV-persoonlijkheid Britt Dekker gaf in het programma te kennen niets te zien in een kersenkroket.

Zwitserse room

De kersenkroket heeft een vulling van Zwitserse room, en bevat naast kersen ook amandelmeel. Door de paneermeel voor de kroketkorst heeft Van Waaijenburg een klein beetje kaneel gedaan. In het Eindhovens Dagblad laat Van Waaijenburg weten dat de kersenkroket bijna zijn lievelingssnack is in het assortiment; zijn torenhoge favoriet is de frikandel. Eethuis Reintje is immers niet voor niks jaarlijks het toneel van de NK frikandellen eten.

Video: Eindhovens Dagblad, embedded via Vimeo

Meer over