Friturist in Mierlo introduceert EK-snack

Actueel |
27 mei 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Nick van Waaijenburg, eethuis Reintje

Frituurondernemer Nick van Waaijenburg uit Mierlo wakkert de oranjekoorts aan met een eigen snack: de Amazing Stroopwafel.

De eigenaar van eethuis Reintje in het Brabantse dorp haalt hiermee andermaal het nieuws. Van Waaijenburg maakte een krokante snackschijf met een ragout op basis van de ingrediënten van stroopwafels. Hij zet hiermee het EK Voetbal, dat begint op 9 juni aanstaande, extra luister bij.

De Amazing Stroopwafel wordt geserveerd tussen een oranje briochebroodje. Trouwens: de Amazing Stroopwafels is tevens de naam van een bekende groep straatmuzikanten uit Rotterdam, die enkele grote hits op zijn naam heeft.

NK Airfryer Gooien

Het is niet de eerste keer dat Van Waaijenburg de aandacht trekt met een zoete snack. Zo kwam hij onlangs nog landelijk in het nieuws met een kersenkroket door zijn deelname aan het TV-programma Wie van de Drie? Ook houdt hij in zijn zaak frikandellenwedstrijden. In juli is eethuis Reintje het toneel van een nieuwe wedstrijd, namelijk het Nederlands Kampioenschap Airfryer Gooien. Van Waaijenburg heeft het niet zo op luchtfrituren. Tegen website Studio 040 verklaart hij: “Friet moet vet zijn en vet moet vet blijven.”

Meer over