NK Pizza Bakken 2024: aanmelding gestart

Actueel |
5 oktober 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Wie bakt de lekkerste pizza nova van Nederland? De inschrijving voor het NK Pizza Bakken 2024 is gestart. Tijdens de komende vakbeurs Horecava wordt het kampioenschap gehouden op dinsdagmiddag 9 januari.

Foto: Pizza Profs, Tamara Verheij Inbeeldt

De organisatie Pizza Profs houdt de vakwedstrijd in samenwerking met Stichting De Lekkerste Wedstrijden. Het is de tweede editie van dit evenement voor professionele pizzaiolo’s. Vorig jaar namen 14 pizzaiolo’s deel. Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam was de winnaar van het eerste NK begin dit jaar.

Innovatieve pizza’s gevraagd

“De jury wil graag innovatieve pizzabodems en verrassende en culinair grensverleggende toppings voorgeschoteld krijgen,” zegt Marcel Losekoot. Losekoot is de oprichter van Pizza Profs en eigenaar van de Pizza Academy in De Bilt.

Een praktijkjury en een proefjury zullen de pizza’s tijdens het Nederlands kampioenschap in de Amsterdam RAI proeven. Gelet wordt onder meer op hygiënisch werken, presentatie, smaak, calculatie, productprijs, calorieën, duurzaamheid, het gezondheidsaspect van de creatie en praktische uitvoerbaarheid/haalbaarheid.

Maximale kostprijs: 5 euro

De wedstrijdopdracht luidt: in een kwartier moeten ter plekke twee identieke pizza nova’s worden bereid van circa 32 centimeter diameter. Ze moeten op een bord worden gepresenteerd. De maximale kostprijs van de ingrediënten bedraagt vijf euro. De ingrediënten dienen bovendien algemeen verkrijgbaar te zijn. De pizza’s moeten passen bij een verantwoord consumptiepatroon. De wedstrijd-deelname kost €37,50.

Hier kun je je aanmelden.