Personeelswerving New York Pizza mondt uit in ruimtereis

Actueel |
7 augustus 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: New York Pizza, ruimtereis en kledinglijn.

Pizzabezorger Jelle Bouman (18) gaat over twee jaar de ruimte in. De fietskoerier van New York Pizza in Meppel wordt hiermee beloond voor zijn goede reviews online.

Jelle kwam als winnaar uit de bus bij de NYP-verkiezing voor de beste bezorger van het jaar.

Vier maanden geleden stuurde Bouman bovendien een puike video in om zijn kandidatuur te ondersteunen. Als alles een beetje mee zit, gaat Jelle uit Meppel in 2025 als eerste pizzabezorger de ruimte in.

“Altijd een glimlach”

Philippe Vorst, oprichter van New York Pizza, overlaadt Bouman met complimenten: “Onze klanten hebben bepaald wie heeft gewonnen. Het gaat ons niet om de snelste bezorger, maar om de beste bezorger in de ogen van de klant. We hebben vernomen dat Jelle altijd met een glimlach aan de deur staat en dat elke bestelling compleet bij de klant komt.”

Onderdeel van wervingscampagne

Met het oog op de geplande commerciële ruimtevluchten heeft New York Pizza al een ticket gereserveerd voor Jelle, waarbij al de betaling is gedaan om zijn plek in de wachtrij te claimen. Het moment van vertrek richting de ruimte staat gepland voor 2025. In november 2021 ging New York Pizza al van start met de strijd om een ruimtereisje: de competitie tussen de bezorgers was onderdeel van een campagne voor de werving van nieuwe medewerkers.

Volgens New York Pizza heeft de ruimtevaartactie veel nieuwe bezorgers opgeleverd. Net als andere partijen in de horeca, zoekt echter ook de pizzaketen nog altijd nieuw personeel. Om aantrekkelijk te zijn voor sollicitanten lanceerde New York Pizza nog onlangs een nieuwe speciale kledinglijn voor zijn koeriers.

Meer over