Nederlanders vegen de vloer aan met de Belgen

Trivia, Actueel |
21 december 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Veelbesproken artikel uit 2023 in Belgische media: Nederlandse voorbakfriet wint bij Belgische test

Het blijft een beetje een eeuwige wedstrijd tussen België-Nederland: wie heeft de beste friet? De Belgen mogen dan om hun friet- en frietkotcultuur bekend staan, maar als Nederlandse voorbakfriet bij een test door een Belgische frituurder als beste uit de bus komt, dan blijft dat nog lang rondzingen.

Deze week deelt de Belgische Gazet van Antwerpen nogmaals artikelen die het meest gelezen, besproken en gedeeld werden. Een daarvan was ‘Dit zijn de lekkerste diepvriesfrieten volgens de beste friturist van Vlaanderen’.

Verrassende winnaar

Het betrof een artikel met daarin de uitslag van een test met negen soorten voorbakfriet uit het vriesvak van de supermarkt. De Nederlandse friet van grootgrutter Albert Heijn kwam daarbij met een 8 als verrassende winnaar uit de bus.

“Van wie zijn ze? Wablieft? Albert Heijn?”

In de beoordeling zegt frietbakker Kurt Caen van ’t Brochetje in Izegem, die twee keer de titel ‘Beste frituur van Vlaanderen’ kreeg, dat hij ‘fan’ van deze friet is. Zijn reactie als hij hoort van wie de diepvriesfriet is veelzeggend: “Van wie zijn ze? Wablieft? Albert Heijn? De Nederlanders vegen hier zo maar even de vloer aan met de Belgen. En op ons terrein hé. Frieten. Een verrassing, vanjewelste. Maar wel een lekkere verrassing.”

En niet alleen de friturist en proever is ‘flabbergasted’ door de uitslag van de test. Ook in de rest van het land ging (en gaat) het bericht viral en werd daarom dus opnieuw geplaatst.

Lees hier het originele artikel.