Diefstal frietwagen treft cafetariahouder in drukste week voor kerst

Actueel |
21 december 2023 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

‘Laat je verkoopwagen taxeren’

De goedgevulde frietwagen van Arjan Verploegen was pas drie weken in zijn bezit en stond pal onder de camera’s naast zijn zaak. Toch gingen dieven er op zondagavond 16 december mee van door. “Gelukkig had ik hem net laten taxeren maar de volgende keer gooi ik er een tracker onder.”

Toen de gedupeerde ondernemer uit Beuningen afgelopen maandagochtend zijn frietwagen wilde pakken om naar een cateringklus te gaan, stond hij wel even raar te kijken. De wagen die de avond ervoor gevuld was, bleek te zijn gestolen. De diefstal met behulp van personen in een bestelbus, was duidelijk zichtbaar op de camerabeelden bij zijn zaak.

Serieus

Ook op de camerabeelden van de overburen, de vestiging van McDonald’s, is de diefstal vastgelegd. “De politie neemt de zaak heel serieus op. De wijkagent is al bij mij in de zaak geweest”, vertelt Verploegen. Omdat de daders goed in beeld zijn op de camerabeelden, heeft de cafetariahouder goede hoop dat deze gepakt gaan worden.

Reacties

Naar aanleiding van het bericht over de diefstal dat hij op Facebook plaatste en het artikel dat de Gelderlander erover schreef, kreeg de eigenaar van cafetaria De Heuve in Beuningen veel hartverwarmende reacties. “Er werden me zelfs frietwagens te leen aangeboden.”

Drukste weken

Of hij zijn frietwagen, die net drie weken oud was terug, zal krijgen, vraagt Verploegen zich af. “De wagen was voor een nieuwwaarde van 55.000 euro verzekerd en heeft dat met de materialen die erin lagen, ook wel gekost.” Geluk bij een ongeluk is dat hij zijn oude frietwagen nog had. “Die heb ik uit de verkoop gehaald en die hebben we deze week gebruikt. Nadeel is dat deze kleiner is dus ik kan minder mee nemen.”

Omzet misgelopen

De laatste twee weken voor kerst zijn drukke weken voor de ondernemer in verband met cateringklussen waarbij hij de frietwagen inzet. Hoeveel omzet hij door de diefstal is misgelopen, kan de ondernemer nog niet aangeven. Hij heeft maandag een werknemer moeten inhuren omdat hij zelf met de afhandeling van de diefstal bezig was.

Tracker

Of hij alle diefstal- en omzetschade uiteindelijk vergoed krijgt, is nog even afwachten. “De spullen die ik in de frietwagen had geladen voor cateringklussen, zijn waarschijnlijk niet verzekerd.” Wel hoopt hij de dagwaarde van de frietwagen vergoed te krijgen. “Gelukkig had ik hem net laten taxeren maar de volgende keer gooi ik er een tracker onder.”

Taxeren

Verploegen raadt cafetariahouders aan om goed na te vragen waar ze voor verzekerd zijn als ze aan catering doen. Daarnaast adviseert hij ze om de frietwagens te laten taxeren door de verzekeringsmaatschappij.