Met één klik het frietje bestellen dat je in een film ziet?

Actueel |
7 juni 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: McDonald’s Nederland.

Er is een frietje mèt te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. Daardoor krijg je trek. Dus scan je het frietje dat je op het scherm ziet, en het wordt automatisch thuis bezorgd door de cafetaria in de buurt.

Toekomstmuziek? Nee, zeker niet. In ons land is dit namelijk sinds kort realiteit. Want het kan via Order That Scene, een nieuwe tool in de app van McDonald’s Nederland.

“Met één scan thuisbezorgd,” zegt McDonald’s Nederland over Order That Scene. “Je zit lekker op de bank een film of serie te kijken en er komt een scène voorbij waarin de hoofdrolspeler van McDonald’s geniet. Bijvoorbeeld van een Big Mac, Franse Frietjes, of een Milk Shake…”

Verlangen en trek

McDonald’s Nederlands schrijft er verder over: “Producten van McDonald’s verschijnen in talloze films en series, van grote blockbusters tot populaire sitcoms. Dat wil er nog wel eens voor zorgen dat er tijdens het kijken verlangens naar een burger of frietje ontstaan. Met de Order That Scene tool in de McDonald’s App kun je gemakkelijk de producten uit de film of serie die je kijkt bestellen.”

Niet verkrijgbaar?

Wie de camera van zijn smartphone of tablet richt op de McDonald’s-scène in een film of serie, kan in no-time ‘meeproeven’. “De tool herkent de producten en laat je deze direct toevoegen aan je bestelling, die je thuis kunt laten bezorgen met McDelivery via Thuisbezorgd of Uber Eats,” aldus een McPersbericht. “Wordt er in de film/serie een product gegeten dat niet in Nederland verkrijgbaar is? Dan gaat McDonald’s voor je op zoek naar het beste alternatief.”

Inclusief game en spaarzegels

Order That Scene fungeert daarnaast als een game. McDonald’s daagt de gebruiker uit om zoveel mogelijk producten te spotten. Scan je een product, dan beloont de app je met een ‘filmster’, medailles die je digitaal kunt verzamelen. Met de ‘filmsterren’ maken klanten wekelijks kans op een Nationale Bioscoopbon en andere prijzen.