Meesterfrituurder: kandidaten melden zich

Actueel |
21 juni 2018 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
De versierselen – Frituurcentrum

De eerste ambachtslieden uit de frituursector hebben zich gemeld voor de procedure die moet leiden tot de inauguratie van de eerste Meesterfrituurders van Nederland. Het Nederlands Frituurcentrum riep deze titel in het leven voor de hoogste graad van vakbekwaamheid en vakpassie in de branche. De Meesterfrituurders zullen straks fungeren als ambassadeurs van het frituurambacht en de frituurspeciaalzaken.

Aangezien Meesterfrituurders in spé een lang traject moeten afleggen, is het nog niet zeker dat dit jaar de eerste kandidaten al de finale Meesterproef kunnen afleggen. Het Comité Meesterfrituurders zal eerst de ingediende bescheiden van de kandidaten uitgebreid toetsen aan de criteria.

Initiatiefnemer Frans van Rooij verwacht dat op z’n vroegst eind 2018 of begin 2019 de eerste Meesterproef een feit zal zijn. Al sinds de oprichting van ProFri staat de instelling van een Meesterstitel voor de branche op het verlanglijstje. De procedure die uiteindelijk moet leiden tot de finale Meesterproef verloopt via een zogenaamde “zevensprong” van stappen om de optimale vakbekwaamheid aantoonbaar te maken. In de vorige editie van Frituurwereld (nummer 7, voorjaar 2018) staat de gehele procedure omschreven. Hij is ook te vinden op de website van het Nederlands Frituurcentrum.

www.meesterfrituurder.nl

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 8 –Zomer 2018