Patatpaleis in Schevingen moet wijken van zijn stek

Actueel |
21 juni 2018 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Patatpaleis – Ubel Zuiderveld

Opnieuw woedt er strijd rond een frituurkraam met een vaste standplaats en een lange staat van dienst. De gemeente Den Haag wil dat het befaamde Patatpaleis in Scheveningen van zijn huidige plek verdwijnt. De ondernemer en de gemeente konden het lange tijd niet eens worden over een alternatieve locatie.

De afgelopen tien, vijftien jaar verdwenen in ons land al honderden frietkramen, vaak door gemeentelijke nieuwbouwprojecten. In de gemeente Den Haag is deze ontwikkeling niet anders dan elders. Het Patatpaleis kwam de laatste jaren al behoorlijk in het gedrang door nieuwbouw aan de kust bij Scheveningen. Door herinrichting verdwenen al alle andere oude eetkramen langs de boulevard. Ze zijn nu te vinden in moderne units langs de kust die allemaal identiek zijn.

Het Patatpaleis is al sinds 1985 gevestigd aan het einde van Scheveningse Strandweg. Het werd een bekende naam in Den Haag en omstreken. Op de plek van het Patatpaleis moet nu een indoorcentrum voor strandsporten verrijzen. Alle aangeboden alternatieve locaties, waren tot op heden te klein. Het Patatpaleis spande inmiddels een kort geding aan tegen de gemeenten. In de tweede helft van mei zal de rechter uitspraak doen.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 8 –Zomer 2018

Meer over