AirFryer-concept maakt doorstart

Actueel |
21 juni 2018 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Luchtfrituur – Philips

Het Tilburgse foodconcept Potato Time maakt met zijn bereiding van friet en snacks in AirFryers een doorstart in Eindhoven. De vestiging in Tilburg, oorspronkelijk voorzien van acht AirFryers waarin McCain-diepvriesfriet werd bereid, opende bijna drie jaar geleden. Ondanks verschillende aanpassingen van de formule redde Potato Time het niet in Tilburg.

Onder een nieuwe naam openden de ondernemers een nieuwe zaak in Philips-stad Eindhoven. Opnieuw zal hier een poging worden gedaan “luchtgefrituurde” friet en snacks aan de man te brengen, ook via thuisbezorging. Het concept noemt zich nu “de enige echte AirFry-specialist van Nederland” en wordt gesteund door Philips AirFryers.

Onder de naam Gezond is Lekker serveert de winkel hamburgers, snacks en friet uit AirFryers van Philips. In de overtuiging dat de formule alsnog een succes wordt, bieden de ondernemers het concept meteen ter franchising aan. Afgelopen jaren werden in ons land vele honderdduizenden “luchtfriteuses” voor thuisgebruik verkocht. De testen van proefpanels leverden zeer uiteenlopende resultaten op. Zo resulteerde een test van Radar bij enkele luchtfriteuses in friet met verbrande randjes. De acrylamidevorming is volgens een onderzoek relatief groot, zeker bij ambachtelijke friet. Vakvereniging ProFri stelt op Facebook: “Echte friet komt uit de frituur. Frituren, dat doe je in een ruime hoeveelheid olie of frituurvet. Met AirFryers kun je niet frituren. Dat is gebakken lucht!”

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 8 –Zomer 2018