McCain: fabriek voor groentesnacks in Rilland

Actueel |
18 juli 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Afbeeldingen: McCain Foods Holland.

McCain Foods heeft bij het Zeeuwse dorp Rilland een nieuwe snackfabriek geopend. Het Canadese concern gaat hier diepgevroren groentesnacks produceren voor ons land en andere internationale markten.

McCain wil in het segment groentesnacks versneld groeien. Het past in de strategie voor de langere termijn.

In september 2022 nam McCain in dit segment reeds het bedrijf Scelta Products over. Scelta produceert met fabrieken in Kruiningen en Yerseke onder meer uienringen en champignons met een krokant laagje en andere groentesnacks.

Meer plantaardige snacks

Zowel de overgenomen fabrieken als de nieuwe fabriek in Rilland zijn, aldus McCain “nu naadloos geïntegreerd in de divisie bereide groentehapjes en snacks van McCain Foods”. Het is niet de eerste transactie in het snacksegment. Zeven jaar geleden nam McCain snackmaker Ad van Geloven over. Ook bij fabrieken van Van Geloven en Mora is de afgelopen jaren de productiecapaciteit van plantaardige snacks opgevoerd.

“Verder investeren in Nederland”

McCain Foods heeft in ons land elf fabrieken, waaronder de nodige frietfabrieken. Hiermee is ons land belangrijk voor het concern, dat wereldwijd 51 productiefaciliteiten heeft. “We zijn van plan om de komende jaren verder te investeren in onze Nederlandse vestigingen,” zegt Max Koeune, ceo van McCain Foods Holland.

McCain, opgericht in 1957, is al ruim een halve eeuw actief in Nederland. Aan het begin van de zeventiger jaren deed het Canadese bedrijf in ons land zijn eerste overnames. Het kocht in de jaren 1970-1972 kleine frietfabrieken in Werkendam en Lewedorp. McCain staat met een wereldwijd marktaandeel van 30 tot 40 procent bekend vanwege zijn friet, maar is al veel langer breder actief in de foodmarkt.