Overlijden Kapsalon-bedenker volop in de media

Actueel |
18 juli 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock / CreaPark

De Nederlandse media besteden veel aandacht aan het overlijden van Nataniël Gomes, de bedenker van het snackgerecht de Kapsalon. De Rotterdams-Kaapverdiaanse haarstylist stierf op 47-jarige leeftijd.

Dankzij de kapsalonhouder uit Delfshaven, ontwikkelde shoarmazaak El Aviva in de Maasstad in 2003 het snackgerecht van laagjes friet, döner/shoarma, sla, plakjes kaas en knoflook- en sambalsaus.

Kapper Gomes wilde wel eens wat anders en de Kapsalon was het gevolg. El Aviva vierde onlangs nog het twintigjarige bestaan van de Kapsalon.

Populair bezorggerecht

Na 2006 verspreidde de Kapsalon zich langzaam maar zeker over de rest van Nederland. Ook ontstonden varianten zoals de Vissalon en de Dönersalon. In Rotterdam zelf werd in 2011 voor het eerst de verkiezing Kapsalon van het Jaar gehouden en werd zelfs een campy Kapsalon Festival georganiseeerd.

Kapsalon kreeg bovendien dankzij delivery daarna nog de wind flink in de zeilen. Het is een uiermate populair bezorggerecht dat zowel bij veel dönerzaken als cafetaria’s op het online menu staat.

Gomes, ook bekend onder de naam Tati, was bevriend met humorist Jandino Asporaat. Dankzij Asporaat kreeg het overlijden van de Kapsalon-uitvinder de afgelopen dagen grote belangstelling.

Op Instagram verwijst Asporaat naar de internationale belangstelling die Gomes kreeg dankzij de Kapsalon. Jandino schrijft: “Journalisten uit New York, China, Rusland kwamen je interviewen, omdat ze jouw verhaal zo bijzonder vonden. Maar jij bleef rustig en bescheiden zoals je altijd was. Nooit kapsones, altijd vriendelijk tegen iedereen. Hoezo sterf jij op je 47ste? Ik snap het niet. Je had nog zoveel dromen.”

Meer over