Diepvriesproducent wil groei plantaardige snacks stimuleren

Actueel |
13 september 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: McCain Foods plantaardige snacks

McCain Foods neemt Scelta Products over

McCain Foods heeft Scelta Products uit Kruiningen overgenomen, zo laat McCain op 13 september in een persbericht weten. Met de overname van de Nederlandse producent van diepgevroren snackproducten op basis van groenten, wil McCain de groei op het gebied van diepgevroren plantaardige snackproducten stimuleren.

“De capaciteitsbeperkingen waarmee Europa op dit moment wordt geconfronteerd hielden ons groeipotentieel tegen. Met de overname van Scelta Products kunnen we deze beperkingen doorbreken”, vertelt Erwin Pardon, Regional President, Continental Europe, MENA en Lutosa bij McCain Foods. Zijn werkgever ziet veel groeimogelijkheden voor de productie van diepgevroren hapjes en snacks in Europa, Groot-Brittannië en op de wereldwijde markt.

Versterken leiderschap in plantaardige markt

Het hoofdkantoor van Scelta Products is gevestigd in Kruiningen. Het bedrijf staat al meer dan 22 jaar aan de basis van innovatie in de industrie van diepgevroren plantaardige snacks. “We willen investeren in het erfgoed dat het bedrijf de afgelopen 22 jaar heeft opgebouwd, zodat we op die manier innovatie, vermogen en capaciteit kunnen toevoegen. Zo kunnen we verdere groei stimuleren en ons leiderschap op de wereldwijde markt voor plantaardige snackproducten versterken”, vertelt Pardon.

In de loop van komend jaar zal Scelta Products als naam overgaan in McCain. De productiefaciliteiten van Scelta Products in Kruiningen en Yerseke en de fabriek in aanbouw in Rilland, worden geïntegreerd in het productienetwerk van McCain.

Europese businessunit onder vlag van Van Geloven

Met de overname zal McCain Foods een geïntegreerde Europese businessunit voor hapjes en snacks oprichten. Deze businessunit zal de Benelux-markt bedienen onder de merken van Van Geloven (dochter van McCain Foods) vanuit het huidige team van Van Geloven.

Via het Europese en internationaal verkoopnetwerk van McCain wordt een internationaal hapjes- en snackassortiment verkocht als McCain Foods. Jan Aaltzen Linde, huidige Managing Director bij van Geloven zal de businessunit leiden en in die rol blijven rapporteren aan Erwin Pardon.

Het van origine Canadese bedrijf McCain is naar eigen zeggen ‘s werelds grootste producent van diepgevroren aardappelproducten en een wereldleider in bereide hapjes en snacks. De producten zijn verkrijgbaar in restaurants en winkels in meer dan 160 landen.