Friet ontwikkelt zich richting borrelsnack

Actueel |
30 april 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Een miniatuur frituurmandje met wat friet op de borrelplank op het caféterras. High friet bij Big Bread Kitchen en andere cafetaria’s. Niet alleen mini’s van frikandellen en bamihapjes ontwikkelden zich tot borrelbites, maar dit geldt ook voor friet. Vooral Aviko’s dipfriet Grip ’n Dip trekt momenteel de aandacht.

Voor Aviko’s Grip ’n Dip wordt de laatste weken veel reclame gemaakt. De frieten zijn voorzien van een glutenvrije coating voor een krokante beet. Maar vooral is de vormgeving bijzonder. De friet heeft een gootje zodat de dipsaus zich makkelijk in het frietje nestelt. Zelf spreekt Aviko in dit verband van “U-vormige friet”.

TV-reclame

De frietmaker in Steenderen lanceerde de dipfriet eind 2022 al, eerst via de diepvriesschappen in de supermarkt. Vorig voorjaar startte de marketing. Hierbij werd eerst sterk ingezet op sociale media als TikTok en Instagram. Momenteel loopt er een bredere reclamecampagne, ook op de televisiezenders. In een eigen advertorial zei Aviko eerder dat het zich met “het perfecte frietje om te dippen” vooral richt op jongere generaties.

Het bedrijf haakt in op het gegeven dat jongeren de beweging maken richting meer kleine dagelijkse eetmomenten. “Niet alleen het perfecte frietje om te dippen, maar met name om samen te delen tijdens het borrelen. Hiermee creëren we meteen een nieuw gebruiksmoment voor Aviko friet,” aldus de marketeers, die spreken van fenomenen als dippertime en dipspiratie. Volgens hen zijn jongere generaties bovendien extra bevattelijk voor nieuwe vormen.

Voorgerecht en sidedish

Aviko Foodservice brengt Grip ’n Dip friet inmiddels ook voor de horeca nadrukkelijk onder de aandacht. Het is volgens het bedrijf niet alleen geschikt voor de borrelplank, maar kan ook worden gebruikt als voorgerecht of bijgerecht in restaurants en zelfs als sidedish voor bezorging. De dipfriet kan bereid worden in de frituur, combisteamers en turbochefs. Overigens: een compleet nieuw product is het niet. Lamb Weston bracht in ons land de soortgelijke aardappelsnack Potato Dippers reeds rond 2016 op de markt.

Foto: Aviko Foodservice