Kroketten nieuws trekt de aandacht

Actueel |
21 december 2019 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Kroketstad / Dungelmann

Kroketten trokken volop de aandacht in het nieuws. In Den Haag opende foodspecialist Tom de Heij het nieuwe concept De Haagsche Croquetterij in Foodhallen The Hague. Den Haag benadrukt hiermee zijn status als krokettenstad.

De hofstad is ook de bakermat van de formule Kroket Loket en beroemde merkkroketten als Dungelmann en de garnalenkroketten van vishandel Zoutenbier. De Haagsche Croquetterij is vier jaar geleden opgericht als groothandel: De Heij levert ook aan horecabedrijven in de regio.

De Utrechtse branchegenoot Croquetten Boutique slaat ook zijn vleugels uit: op een bedrijventerrein in Nieuwegein opent het een productiekeuken voor grote klanten. Meer nieuws van de Croquetten Boutique: de Utrechtse kroketmakerij introduceerde de Kroketletter. Vanaf 1 november werd hij verkocht met verschillende vullingen; van mokkahazelnootvulling tot kaas. Helemaal nieuw is een dergelijk snackfenomeen niet: Smullers introduceerde vier jaar geleden de kipsnack Snackletter.

Tot slot was er nieuws over de beroemde Krokettenmotie die raadslid Jan-Peter Balkenende in 1993 indiende in de gemeenteraad van Amstelveen. De latere minister-president stelde voor: “Als raadsvergaderingen na 23.00 uur doorgaan, hebben raadsleden recht op een kroket.” De motie werd aangenomen; het is nog steeds de praktijk in Amstelveen. Onlangs werd een aanvullend voorstel aangenomen: wie geen vleeskroket wil, heeft recht op een vegetarische variant.

Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 14 – Winter 2019-2020

Meer over