Vega McKroket bij McDonald’s

Actueel |
21 oktober 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: McDonald’s Nederland

McDonald’s verkoopt sinds kort een vegetarische variant van de McKroket. De kroketschijf is gevuld met vega “draadjesvleesch” en bevat verder dezelfde ingrediënten als de McKroket met vlees, zoals tarwebloem en roomboter.

De vegetarische McKroket is een logische aanvulling. Immers, vegetarische kroketten zijn al sinds jaar en dag royaal beschikbaar in ons land. Een vega kroketburger past in de toenemende vraag naar vleesloze gerechten. McDonald’s heeft de vega McKroket voorlopig tot eind november op het menu.

Permanent

Een woordvoerder van McDonald’s Nederland sluit niet uit dat de vegetarische McKroket een blijvertje is. Bij voldoende animo zal hij worden opgenomen in het reguliere assoritment. McDonald’s heeft de vega McKroket uitputtend getest; zowel op smaak en samenstelling als bereiding. De restaurants frituren de vega McKroket namelijk niet in hetzelfde bakmandje als de McKroket mét rundvlees.

Miljoenen McKroketten

Met een verkoop van vijf tot tien miljoen stuks jaarlijks, behoort de reguliere McKroket tot de bestsellers van McDonald’s Nederland. De kroket is in 1998 voor het eerst verkocht; een jaar later werd hij al een vaste waarde bij het hamburgerconcern. Mora introduceerde voor cafetaria’s in 1987 al een kroketburger, maar een groot succes is die nooit geworden.