Ambachtskroketten krijgen Keurmerk op Krokettendag

Actueel |
8 oktober 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Nederlands Frituurcentrum

Het Nederlands Frituurcentrum grijpt Nationale Krokettendag aan om Met Goud Bekroond-certificaten uit te reiken aan drie makers van ambachtelijke kroketten. In Alkmaar, Castricum en Eindhoven zullen morgen (vrijdag 9 oktober) oorkondes worden vergeven voor onder meer huisgemaakte vleeskroketten, een groentekroket en een appeltaartkroket.

Het Nederlands Frituurcentrum introduceerde vier jaar geleden het keurmerk Met Goud Bekroond voor huisgemaakte snacks en andere smaakmakers van frituurspeciaalzaken in ons land. Naast veel andere specialiteiten, werden in de loop der jaren veel bijzondere kroketten bekroond door de keurmeesters. Waaronder vleeskroketten, een geitenkaaskroket, een garnalenkroket, de Amersfoortse kroket, een vegakroket en een truffel-champignonkroket.

Appeltaartkroket

Aan deze eerder bekroonde snacks voegen de keurmeesters op Nationale Krokettendag nieuwe kroketten toe. Zoals: de huisgemaakte kalfskroket en de groentekroket van cafetaria De Eetpuzzel in Alkmaar. Maar ook: de huisgemaakte rundvleeskroket, goulashkroket en satékroket van cafetaria XL Oude Gracht in Eindhoven. En: de appeltaartkroket van snackbistro De Toren in Castricum, een kroket die met slagroom en kaneelsuiker geserveerd wordt bij de koffie.

Feestelijke Krokettendag

Normaliter reikt het Nederlands Frituurcentrum de Met Goud Bekroond-oorkondes uit tijdens zijn Frituurwereld Event. Dit vakevenement kon vanwege de corona-uitbraak geen doorgang vinden. Directeur Frans van Rooij: “Door de meest recent toegekende keurmerken in de drie bedrijven uit te reiken op vrijdag 9 oktober, geven we de Nationale Krokettendag een extra feestelijk tintje. Het past ook helemaal in de geest van de dag om bijzondere ambachtelijke kroketten juist nu in het zonnetje te zetten.” Nationale Krokettendag is in 2013 ingesteld na de dood van culinair publicist en kroketliefhebber Johannes van Dam; hij werd namelijk 74 jaar geleden geboren op 9 oktober.

Klik voor meer informatie over productkeuringen