Gordon Ramsay opent frietzaak op toeristische hot spot in New York

Actueel |
10 mei 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Gordon Ramsay Fish & Chips

De Britse topchef en televisiekok Gordon Ramsay strijkt met zijn fish & chips-concept later dit jaar neer op Times Square in New York. Het wordt een fastcasual eetcafé in Britse stijl op de meest toeristische locatie van de VS.

De vestiging in New York is niet de eerste van Ramsays friet-met-visformule. Zes jaar geleden opende hij zijn eerste outlet van Gordon Ramsay Fish & Chips in gokstad Las Vegas. Inmiddels kwam daar een vestiging bij in Orlando in de staat Florida. Slogan van Ramsays frietzaak: “It’s fun, simple and classic: delicious British Fish & Chips.”

Loaded fries

Ramsay heeft het aloude frietgerecht uit het midden van de negentiende eeuw en eigen twist gegeven. Hij serveert de friet met stukken krokante, duurzame kabeljauw, bedekt met een laagje custardpoeder. Naast enkele andere vissnacks, heeft het menu ook een aparte sectie ‘just chips’. De beroemde kok verkoopt loaded ofwel dirty fries met een keur aan toppings en sauzen.

Nederlandse topkok

Dat topkoks onder eigen naam friet verkopen, is een trend die ook in ons land al langere tijd zichtbaar is. In hetzelfde jaar dat Ramsay zijn eerste fish & chipzaak vestigde in Las Vegas, opende de Zeeuwse topkok Sergio Herman zijn eerste Frites Atelier.

Meer over