Vet Lekker van Danny Jansen

Actueel |
21 juni 2018 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Danny en zijn boek – DannyJansen.TV

De frituur heeft de wind (weer) mee. Jonge generaties geven hun eigen invulling aan onverwoestbare delicatessen als kroketten en friet. Deze trend vertaalt zich ook in nieuwe boeken. Naast een nog te verschijnen boek met 85 frituurrecepten van Angela Prins, rolde deze maand een lijvig werk van de persen van kok Danny Jansen, bekend van onder meer TV-zender 24Kitchen.

Na boeken als Lekker Wokken maakte Jansen het boek “Vet Lekker”. Hierin bundelt Jansen de verhalen over en de receptuur van typisch Nederlands streetfood. Hij geeft een eigen twist aan onverwoestbare lekkernijen uit de vaderlandse frituur.

Jansen vertelt de kopers van het boek hoe ze ook thuis friet, kroketten en andere snacks (en zelfs milkshakes) kunnen maken. Jansen (geboren in 1979) is afkomstig uit Raamsdonksveer. Hij was afwasser, leerling-kok en kok en patissier. Hij maakte verschillende culinaire reizen en was in de leer bij de overleden topkok Cas Spijkers. Sterrenchef Sergio Herman, krokettenbakker Cees Holtkamp en Dennis de Borst van Febo verleenden medewerking aan “Vet Lekker”. In het boek is een Snackipedia opgenomen met antwoorden op prangende snackvragen.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 8 –Zomer 2018

Meer over