Goois snackicoon Beo wordt Frietboutique

Actueel |
3 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De klassieke snackbar Beo in Laren maakt na bijna 57 jaar plek voor de vijfde vestiging van de frietformule Frietboutique. Beo, volgens de lokale media de bekendste snackbar van ’t Gooi, sloot bijna twee weken geleden zijn deuren.

NH Nieuws schrijft: “Een verdrietige dag. De populaire snackbar is volgens eigenaar Wesley Bushoff niet meer financieel recht te breien en moet daarom noodgedwongen stoppen.” Beo werd in 1967 gestart door de familie Calis, Wesley werd later eigenaar.

“Snackbar te ordinair?”

Niet iedereen in Laren en omgeving kijkt ernaar uit dat Frietboutique (vier vestigingen in Amsterdam en Rotterdam) de plek van Beo in neemt. Zo noteert het Noordhollands Dagblad uit de mond van een inwoner: “Na de groentejuwelier hebben we straks ook een frietboetiek in Laren. Hier kon je op wachten. Een snackbar is natuurlijk veel te ordinair voor zo’n chic dorp.”

“Beo-snacks blijven”

Pebbles van Noorden, één van de eigenaars van Frietboutique, laat weten dat er volop rekening wordt gehouden met de positie van Beo, een snackbar die ze omschrijft als een icoon. Bekende snacks uit het assortiment van Beo zullen op de kaart blijven staan. Pebbles ging in de leer bij Beo om te leren hoe de snacks gemaakt moeten worden. Ze zegt tegen NH Nieuws: “Bepaalde Beo-producten blijven we daarom verkopen. Dit doen we niet op onze andere locaties.”

Foto: Beo op Funda Business

Meer over