Vierde Frietboutique: buurtzaak met 19-jarige bedrijfsleider

Actueel |
6 april 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen, foto Frietboutique.

“Om nu mijn oude buurt te voorzien van onze frieten, is voor mij de mayonaise op de puntzak.” Dit zegt Pebbles van Noorden, samen met Sammy Berendsen eigenaresse van Frietboutique. Morgen opent de vierde vestiging in de Rotterdamse wijk Kralingen onder de hoede van een 19-jarige bedrijfsleider.

Voor Pebbles is het nieuwe verzorgingsgebied bekend terrein. “We zijn ontzettend trots om uitgerekend in de Lusthofstraat de vierde locatie te openen. Ik ben opgegroeid in dit deel van Rotterdam, dus het voelt als thuiskomen.” Hoewel de concepten Frietboutique en IJsboutique tien jaar geleden in Amsterdam begonnen, is de nieuwe outlet alweer de derde in Rotterdam.

“Buurtfunctie vervullen”

Om de opening te vieren, deelt de crew morgen (vrijdag) vanaf 12.00 uur een uur lang gratis vers gedraaid ijs en huisgemaakte friet uit. De nieuwe winkel in Kralingen past bij de filosofie van Sammy en Pebbles, een filosofie die trouwens geldt voor het overgrote deel van de frituurspeciaalzaken in ons land: “We willen een buurtfunctie vervullen met deze nieuwe Frietboutique. Een plek waar buurtbewoners jong en oud kunnen samenkomen om te genieten van een frietje of ijsje, gemaakt van verse en lokale producten.”

Jonge bedrijfsleider

De nieuwe Frietboutique biedt ruimte aan ruim 30 gasten binnen en beschikt over een speelhoek die ingezet kan worden voor kinderfeestjes. Daarnaast wordt zomers het zonnige terras uitgebreid naar 40 zitplekken door middel van terrasvlonders. Hét gezicht van de nieuwe Frietboutique is Rio Tjon-A-Tsien. Rio werkte hiervoor al twee jaar in de vestiging aan de Witte de Withstraat in Rotterdam-Centrum. Hij wordt zodoende nu al op 19-jarige leeftijd bedrijfsleider.

Meer over