Friturist leert snackfans kroketten maken

Actueel |
24 augustus 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Friturist Arn Zuyderduin van Frituur Van Gogh geeft op zondag 8 en zondag 29 oktober in het KookCollege In Amersfoort workshops ‘Amersfoortse kroketten’ maken. Fans en liefhebbers van deze snack, leren hierin hoe ze zelf kroketten kunnen maken.

Van het bereiden van de vulling, het paneren tot het correct frituren van de kroket. Alle kneepjes van het maken van de bekende ‘Amersfoortse kroketten’, komen aan bod in de workshop van twee en een half uur die de eigenaar van Frituur Van Gogh geeft.

Vegetarische kroketten

Daarin deelt de friturist, die bekendheid geniet voor zijn friet en huisgemaakte snacks zoals zijn Amersfoortse kroket, zijn vakkennis. Ook het bereiden van vegetarische kroketten komt aan bod. Net als tips hoe je voorkomt dat je kroket ‘leegloopt’.

Met Goud Bekroond

Niet alleen fans van de frituurzaken en foodies komen op de workshops af, ook collega’s uit het vak zijn benieuwd. In de cafetariasector geniet Zuyderduin landelijk bekendheid. Een aantal snacks van Van Gogh zoals de Amersfoortse kroket, de garnalenkroket en de vegakroket dragen het keurmerk met ‘Goud Bekroond’.

Kaassoufflé

Naast de kroketten is ook de kaassoufflé van Zuyderduin een bekend fenomeen. In het televisieprogramma ‘De Streken van Van Boven’ op de NPO vertelde hij daarover. Dus ook landelijk gezien, staat Frituur Van Gogh steeds meer op de kaart.

Uitzending gemist? Klik hier

Jamaica

Ook buiten de landsgrenzen, deelt Zuyderduin zijn kennis. Zo hielp hij onlangs op Jamaica bij de opstart van de frietwinkel in de hoofdstad Kingston die de naam ‘Happy Fries’ draagt. Daarin zijn elementen van de Van Gogh-frituren in Amersfoort terug te zien.

Wil je meer weten over de workshops van Arn Zuyderduin? Klik hier

Meer over