Arn Zuyderduin wint frietwedstrijd

Actueel |
21 maart 2019 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Comfort Frites / Lekkerste wedstrijden Tamara Verheij

Arn Zuyderduin won tijdens de Horecava de eerste editie van de vakwedstrijd “Het Lekkerste Frietje met Topping”. De eigenaar van Friteshuis Van Gogh in Amersfoort werd geprezen om de eenvoud en de perfecte uitvoering van zijn creatie Comfort Frites.

De winnende topping van Arns Comfort Frites bestaat uit Limburgs Zoervleis met scharrelrundvlees, Amsterdamse uitjes, bitterballen van Veluws zwijn, pickles en peterselie. Op de tweede plek eindigde Jolijn Witlox van De Kafmolen in Schijndel met Frietje Carpaccio. Naast carpaccio bevat deze friet onder meer baconkruimels, Parmezaanse kaas, bosui en truffelmayo. Derde werd Emre Mehmed van Bijenkorf Kitchen in Den Haag met Bijko Frites, pittig gekruide friet voorzien van een Aziatische topping met onder meer kippendijtjes, kerry en zoet-pikante saus uit Thailand.
Chez Jan in Rotterdam maakte de Lekkerste Hotdog. De hotdog Formidable heeft een topping van blauwe kaas, honing en mosterd. Stichting De Lekkerste Wedstrijden introduceerde de wedstrijd vorig jaar, omdat er steeds meer hotdogzaken bijkomen, een trend die inmiddels overigens wat geluwd lijkt te zijn. Bij de vakwedstrijd Lekkerste Burger won andermaal Laurentz Craane van Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem. Zijn creatie luistert naar de naam Angry Angus.

Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 11 – Voorjaar 2019