Fritessa: frietoven met voorgeportioneerde frietdoosjes

Nieuw!, Actueel |
12 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Van diepvries tot knapperig frietje in 90 seconden. Het Amsterdamse bedrijf Fritessa toonde op de Horecava zijn Fritessa Fairfryer. Deze frietovenbox houdt het midden tussen een frietautomaat en een compacte Airfryer. Hij leent zich voor kleine foodservicelocaties waar friet niet de hoofdmoot vormt, zoals tankstations.

Apparaten om snel een frietje te kunnen serveren, zijn van alle tijden. Dat wil zeggen, rond 1965 baarde de Belgische uitvinder Jan Hoeberigs al opzien met zijn Fritomatic. Daarna is een heel regiment aan frietautomaten en/of snelle en compacte frituurovens voor de foodservice op de markt verschenen. Denk aan ovens als de Deense Ro-fry. Bij onze zuiderburen deed enige tijd de formule Food Express van zich spreken: een onbemenste automatenhal waar de friet uit de muur kwam.

Opvallende frietdoosjes

Bij de Fritessa trekken vooral de voorgeportioneerde frietdoosjes de aandacht. Ze gaan zo de Fairfryer in en binnen anderhalve minuut is de friet in het doosje klaar. “Een complete oplossing, eenvoudig in gebruik, energiezuinig en duurzaam,” zegt Fritessa. “Onze Fritessa Fairfryer is ontworpen om onze Fritessa-friet snel en gelijkmatig te bereiden, zodat elke bestelling warm en knapperig wordt geserveerd.” De Fritessa Fairfryer is plug en play, vergt minimale instructie en werkt op stroom.

Foto: Fritessa