Rachel Hazes: “Kroketten in plastic doodskistjes”

Trivia, Actueel |
12 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Rachel Hazes gaat kroketten serveren in plastic doodskistjes. Althans, dit zei de weduwe van volkszanger André Hazes onlangs in een interview in showblad Story. In Spanje opent Rachel een brasserie onder de naam Casa Hazes.

De kroketjes in de doodskistjes zijn een knipoog naar de kroket-affaire die rond Rachel Hazes speelde. Roddeljournalist Yvonne Coldeweijer gaf haar de bijnaam “gecremeerde kroket”. Dit deed zowel juridisch als in de media veel stof opwaaien. De ‘doodskroketjes’ zijn Rachels knipoog naar deze affaire.

Hazes als thema

In het Spaanse Torremolinos neemt Hazes een brasserie over van Casper Groosman en Melanie Beense, de dochter van volkszanger Peter Beense. Rachel zegt in de media dat ze hiermee een wens van haar overleden man André in vervulling laat gaan, die een Hazes Café wilde waar hij zelf regelmatig zou optreden.

Brasserie Casa Hazes zal thematisch in het teken staan van André Hazes. Eerder waren er contacten tussen Rachel Hazes en de Amsterdamse horecaondernemer Won Yip. Yip en Hazes werkten aan een caféformule rond het werk en leven van de volkszanger die in 2004 overleed. In hoeverre Yip betrokken is bij het concept van brasserie Casa Hazes, is onbekend.

Foto: Shutterstock, Heukers Media