Frikandellenfeest: “Hoofdrol voor gefrituurde vleesstaaf”

Actueel |
21 maart 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Ettelijke tientallen frikfans verzamelden zich onlangs in het beroemde Rotterdamse café Van Zanten. Tijdens een drukbezocht Frikandellenfeest werden “culinaire hoogstandjes met de gefrituurde vleesstaaf in de hoofdrol” geserveerd.

Van Zanten noemde het Frikandellenfeest “een fine frikandel dining experience”. Gasten moesten vooraf een ticket kopen voor het frikfestijn. Hiervoor kregen ze variaties van de oer-Nederlandse snack voorgeschoteld.

Eetbaar bloemetje erbij…

De gasten kregen onder meer de Crispy Sushi Le Frique voorgeschoteld, een frikandel met avocado, futomaki, kimchi en lente-uitjes. Maar daarnaast proefden de gasten ook van de El Mexicano met guacemole, crème fraîche, tomatensalsa, tortilla, jalapeño, limoen en koriander. “Eetbaar bloemetje erbij en knabbelen maar,” aldus Van Zanten.

Frikandellen-afterparty

Een kaartje kostte 15 euro, een optreden van zanger Arno Kolenbrander was inbegrepen. Drank moesten de gasten wel nog apart betalen. Het feestelijke frikandellendiner werd besloten met een frikandellen-afterparty. Met het festijn bracht het café ook zijn nieuwe aanbod van betaalbare kroeghappen onder de aandacht. Het Frikandellenfeest past in een trend die nu al jaren aanhoudt: de frikandel gaat op chic als drager van andere smaken.

Foto: Café Van Zanten