Lango-del: nabrander van Frikandellendag

Actueel |
8 februari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Een nagekomen bericht, een nabrander van Nationale Frikandellendag. De Brabantse snackmaker annex kok Marijn van Doorn gaf met zijn bedrijf Sjieke Snacks en de lango-del speciaal zijn geheel eigen invulling aan het begrip sjiekandel.

Op de Facebook-pagina van Sjieke Snacks noemt Van Doorn de Nationale Frikandellendag “de belangrijkste dag van het jaar, voor ons, lotgenoten! Alle snackpiraten uit de pretvijver verzamelen!” Het is een goede raad voor 2025, want Nationale Frikandellendag kan zeker in de frituurbranche nog wel een duw in de rug gebruiken.

Ode aan snackjuweel

“Ook wij brengen een ode aan dit culinair snackjuweel en natuurlijk geheel op Sjieke wijze met een lango-del speciaal,” schrijft Van Doorn verder. Het gaat om een frikandel die gemaakt is van langoustine en Argentijnse garnalen. Sjieke Snacks beschrijft: “Afgetopt met citrusmayonaise, ketchup van kreeftenbisque, bieslook, een goeie lepel vitamine pillekes-kaviaar en een touch bladgoud.”

Omdat het natuurlijk elke dag frikandellendag kan zijn en deze bijzondere creatie aan de aandacht van Frituurwereld was ontsnapt, willen we je met terugwerkende kracht toch nog even aandacht vragen voor de lango-del speciaal. Overigens was hij op Nationale Frikandellendag exclusief verkrijgbaar bij cafetaria De Driezeeg in Berlicum-Middelrode.

Tekst: Ubel Zuiderveld, foto’s: Sjieke Snacks