Frikandellendag: stuur ons jouw Frikpic!

Trivia, Actueel |
19 januari 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock / Mylmages Micha

Foto’s en verhalen van bijzondere frikandellen gevraagd…

Stuur ons jouw Frikpic! Frituurwereld staat op zaterdag 4 februari, Nationale Frikandellendag, in het teken van de populairste Nederlandse snack. Wat is jouw bijdrage aan onze nationale frikandellencultuur? Stuur ons een foto van jouw bijzondere creatie.

Culinaire frikandellen, loaded frikandellen, frikandellen speciaal, totaal of abnormaal….. Frikandellen van oesterzwammen, andere plantaardige frikandellen, XXL-frikandellen, duurzame frikandellen met restvlees. Gladde frikandellen, ruwe frikandellen, gepaneerde frikandellen, frikandellenbroodjes.

Van foodie tot veganist…

De frikandel mag dan zo’n beetje zijn pensioenleeftijd bereiken, het lijkt wel of hij populairder is dan ooit. Van topchef tot frituurder, van foodie tot veganist: ze buigen zich allemaal over deze sympathieke allemansvriend van miljoenen Nederlanders.

“Big Mac van de lage landen…”

Gastropedia omschrijft de frikandel als “een hotdog aan de steroïden…” Frituurschrijver Ubel Zuiderveld noemt de frikandel “de Big Mac van de ongedeelde lage landen.” Want ja, ook in Vlaanderen is de Nederlandse snack de favoriet in de frituur. Roel Theelen van grossier Bidfood zei vorig jaar toen een tekort dreigde: “Frikandellen zijn de halsslagader van de cafetaria.”

Laat de Frikpics maar komen!

Dus: stuur ons jouw Frikpic! Geef bij de foto van jouw bijzondere frikandelcreatie wél een korte toelichting. Heeft ‘ie een naam? Verkoop je hem in je zaak? Wat zijn de reacties? Wat was jouw inspiratie? Waarom, hoe en wat?

Bij de Frikpics die Frituurwereld plaatst, noemen we jouw naam en de naam van jouw bedrijf. Frikpics van thuiskokende foodies, sterrenchefs en influencers zijn ook welkom, uit zowel Nederland als België, inclusief de overzeese gebiedsdelen en frikandellenbakkers in toeristenoorden. Man, vrouw of een ander gender: de frikandel maakt in identiteit geen onderscheid.

Maar natuurlijk houden we het netjes met de Frikpics.

Frikpics kun je tot en met woensdag 1 februari sturen naar info@frituurwereld.nl

Meer over