Frikandel speciaal glinstert in de kerstboom….

Trivia, Actueel |
14 december 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Alles in Wonderland

All I want for Christmas is… een frikandel speciaal in mijn kerstboom. In plaats van de gewone kerstbal, zijn kerstversieringen in de vorm van snacks dit jaar andermaal populair. Met name de frikandel speciaal ‘piekt’ in de verkoopcijfers van een Rotterdamse kerstspullenwinkel.

Een van de kersttrends van dit jaar is: geef je kerstversiering een persoonlijk tintje. Hang de boom lekker vol met dingen waar je een goede herinnering aan hebt.

800 frikandellen per week…

Kennelijk valt dat voor veel mensen samen met de frikandel speciaal, want het is één van de populaire kerstboomitems dit jaar bij de Rotterdamse winkel Alles in Wonderland, zo meldt het Algemeen Dagblad. Toen de eigenaressen van de winkel een foto van deze kerstversiering op Facebook plaatsten, kregen ze binnen een uur tienduizend reacties. Dat verraste hen volledig. Ze hadden in eerste instantie 48 stuks ingekocht, maar hebben uiteindelijk de volledige voorraad van de leverancier opgekocht. “De eerste week verkochten we 800 frikandellen.”

Tanja en Tjara Hermans hebben in hun winkel Alles in Wonderland dit jaar 2200 ornamenten op 18 vierkante meter hangen. Naast de frikandel zijn snacks zoals de kroket en kaassoufflé populair.

Kroketten in de boom

Vorig jaar berichtte Frituurwereld al over kroketten in de kerstboom. Nu komt daar dus de frikandel speciaal bij. De redactie van Frituurwereld vraagt zich wel af of de recente frikadellencrisis stiekem invloed heeft gehad op de opmars van de frikadel speciaal als kerstversiering.